Головна » 2016 » Вересень » 26 » Захоплива екскурсія в музей леквара, дегустаційний зал, пам"ятник закарпатському леквару та свині Мангалиця
14:51
Захоплива екскурсія в музей леквара, дегустаційний зал, пам"ятник закарпатському леквару та свині Мангалиця
24 вересня вихованці гуртка „Пізнайко” Виноградівського районного центру позашкільної роботи з дітьми, під керівництвом Столець Віри Степанівни, здійснили цікаву поїздку в єдиний на Україні Музей леквару, який знаходиться у Закарпатському селі Ботар, Виноградівського району. 
    У дегустаційному залі діти спробували солодку смакоту кількох різних сортів леквару. Адже весь тутешній леквар-повидло – унікальний, бо рецептура – прадавня, передається з покоління в покоління і тримається у секреті. Родзинкою села Ботар є те, що тут виробляють леквари понад 20-х видів із різноманітних ягід і фруктів місцевого виробництва. І саме леквар, чому й покладено пам’ятник, є тим що годує це село. Також гуртківці мали змогу поласувати соками, сиропами та фруктовими соусами. 
    Хазяї фермерського господарства „Тізеш” пригостили малих відвідувачів смачним  бограчем-гуляшем, адже у майбутньому господарі планують доповнити свою солодку експозицію і м’ясними продуктами, адже Виноградівський район славиться не лише лекваром, але й кучерявими свинями староугорської породи Мангалиця. 
    Після смачного обіду вихованці попрямували на Дяківську митницю, поспілкувались із прикордонниками, а також відвідали прикордонне містечко. Не оминули юні екскурсоводи і Неветленфойлівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, де ознайомились із умовами навчання своїх ровесників.
Фотоаьбом можна переглянути за наступним посиланням >>>>>http://rcpr.at.ua/photo/ekskursija_u_muzej_lekvaru/35
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 491 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о