Головна » 2018 » Квітень » 4 » Відкрите заняття гуртка „Юні музеєзнавці” на тему „Українська писанка. Різновиди писанок, їх символіка”
08:06
Відкрите заняття гуртка „Юні музеєзнавці” на тему „Українська писанка. Різновиди писанок, їх символіка”
Колись традиції та секрети майстерності писанкарства передавалися з покоління в покоління, від бабусі до онуки. У Виноградівському районному центрі позашкільної роботи з дітьми робити писанки навчають на гурткових заняттях. А напередодні Великодня підсумкове відкрите заняття з писанкарства на тему „Українська  писанка. Різновиди  писанок, їх символіка” провела керівник гуртка „Юні музеєзнавці” Геращенко Тетяна Андріївна на базі Великокопанської ЗОШ І-ІІІ ст.
  Колоритне і магічне, як сама писанка, заняття зачарувало і гуртківців, і гостей. Дидактичний матеріал про Великдень та писанку активізував знання гуртківців та спонукав їх до творчої презентації своєї роботи. А мультимедійна презентація допомогла Тетяні Андріївні розповісти про традицію виготовлення писанок, символіку орнаментальних композицій і колористику українських писанок. Вихованці активно розповідали вірші та легенди про писанки, стали учасниками вікторини та позмагались в акторській майстерності під час інсценізації сценки „У кошику”. 
  Керівник наголошувала, що різноманітність символів дає можливість зрозуміти глибину мудрості українського народу, його вміння оберігати себе та свою родину, власну оселю, утворивши духовне писанкове коло захисту в обрядах і звичаях. Гуртківці, охоплені передвеликоднім настроєм, оформляли свої сувеніри-обереги писанки, мальованки, крашанки та крапанки, вкладаючи в них свої найкращі побажання. 
   Писанка має магічну силу – приносить добро, щастя. Захищає від усього злого. Це символ нового життя, воскресіння. Тож любімо один одного, творімо добро, будьмо милосердними, співчутливими, доброзичливими. Адже все це так важливо у наш час! Фотоальбом можна переглянути за наступним посиланням
Категорія: Національно - патріотичне виховання | Переглядів: 321 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о