Головна » 2015 » Червень » 8 » У Колочаві змагалися юні козацькі джури
10:51
У Колочаві змагалися юні козацькі джури
З 2 по 6 червня у селі Колочава Міжгірського району проходив ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).
  У 16-18 ст. джурами називали молодих помічників, зброєносців у козацької старшини. Разом з козаками вони ходили в походи та брали участь у боях. Нині однойменна шкільна гра “Джура” проводиться з метою виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, зміцнення духовного і фізичного здоров’я учнів. 
  На змагання в Колочаву від Виноградівського району поїхав рій Королівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№1, який у  загально-командному заліку виборов почесне третє місце, поступившись тільки джурам із Свалявського та Ужгородського районів. 
 Ми щиро вітаємо переможців і сподіваємось, що гра сприятиме формуванню у молоді найкращих морально-психологічних якостей, вихованню глибокого патріотизму та національної свідомості, загартуванню духу і тіла.
    У серпні цього року переможці обласного етапу візьмуть участь вже у всеукраїнських змаганнях, які проходитимуть у Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.
Переглянути фотоальбом можна за цим посиланням
Категорія: Національно - патріотичне виховання | Переглядів: 501 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 2.3/3
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о