Головна » 2018 » Листопад » 15 » Районний семінар педагогів-організаторів загальної середньої освіти на тему „Стоп булінг. Вчимося жити у мирі та злагоді”
14:42
Районний семінар педагогів-організаторів загальної середньої освіти на тему „Стоп булінг. Вчимося жити у мирі та злагоді”
Нині серед учнів та підлітків надзвичайно загострилася проблема насильства, коли діти є жорстокими один до одного. Протягом останніх років соціальною світовою проблемою визнано поширення в освітньому середовищі такого явища, як шкільний булінг. Так, ця тема безперечно є актуальною зараз. Досить багато дітей ображених, недолюблених, недооцінених, принижених…і батьками, і вчителями, і рідними, і однолітками, і друзями. 
 "Стоп булінг. Вчимося жити у мирі та злагоді" саме такою була тема  районного семінару педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти обравши яку, педагог-організатор Виноградівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №4 Штефан Аліса Володимирівна, провела з присутніми як теоретично-практичне заняття з учнями, наприклад, у одному з дитячих об’єднань чи волонтерському загоні. 
 Запобігання випадків шкільного насильства є найважливішим завданням школи, оскільки жорстоке ставлення до дитини неминуче призводить до негативних наслідків. Для цього, згрупувавши з присутніх „Творчу групу” запропонувала створити лепбук „Стоп булінг”, як метод узагальнення та систематизації знань. 
 Аліса Володимирівна розкрила актуальність даної теми, ознайомила з видами і ознакою,  соціальною структурою і головними компонентами, а також наслідками боулінгу. Зупинилась на законодавстві  по цьому питанню, а саме: Парламент України вирішив закріпити в законодавстві поняття „булінгу”, тобто цькування у школах.  2 жовтня 2018 року 235 народних депутатів України підтримали в першому читанні відповідний Законопроект.
  Увазі присутніх було запропоновано коротку добірку вправ на розвиток емоційного інтелекту, а саме: вправа „ Привітання ” , „Мені приємно тобі сказати…”, „Інтонація ”,  „Відгадай хто”. 
 Штефан Аліса презентувала учасникам семінару соціальний відеоролик Ніка Вуйчича, людини з обмеженими можливостями, яка пройшла через булінг в своєму житті, відеоролик „Не смійся з мене” та притчу „З будь-якої ситуації є вихід”, яка вчить дітей одній простій мудрості – із любої ситуації є вихід.
  На завершення всі присутні висловили подяку педагогу-організатору Виноградівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №4 за надзвичайно змістовний та актуальний семінар та  запевнили, що спільними зусиллями „Ми зупинимо булінг разом”.

Перегланути фото заходу можна за посиланням
Категорія: Новини методоб'єднання педагогів-організаторів | Переглядів: 373 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о