Головна » 2015 » Лютий » 16 » Районний семінар педагогів-організаторів у Чепівській ЗОШ
09:37
Районний семінар педагогів-організаторів у Чепівській ЗОШ
Село Чепа напрочуд мальовниче, гостинне. Скільки яскравих особистостей, талановитих людей подарував цей населений пункт Виноградівщині та Україні. А шлях кожного розпочинався, звісно ж, з Чепівської школи.
       11 лютого 2015 року у НВК "Чепівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ"  радо вітали педагогів-організаторів району. На базі школи було проведено районний семінар педагогів – організаторів на тему "Ціннісне ставлення до культури та мистецтва".
Учасників семінару люб’язно зустріли учні та вчителі  школи. Директор, Чикивдя Василь Іванович,  презентував свій навчальний  заклад. Учасники семінару мали змогу оглянути шкільний музей,  учнівську виставку плакатів і малюнків до Дня Святого Валентина та ознайомитись з  виховною системою школи. До уваги педагогів-організаторів були представлені доповіді та презентації заступника директора з виховної роботи Григоряк Наталії Семенівни та педагога-організатора Бюч Ольги Євгенівни.
Напередодні святкування Масляного тижня, дата свята згідно православного календаря на 2015 рік припадає на період з 16-го по 22 лютого, вихованці дитячого об’єднання підготували майстер-клас по виготовленню Масляної з кукурудзяного лушпиння, до  якого мали змогу приєднатись також і присутні у залі.
Не менш яскравим, веселим, неповторним та колоритним, сповнений народних ритуалів та обрядів,  був позакласний масовий захід  "Традиції та звичаї гуляння Масляної в Україні". Учасники свята масовим народним гулянням з розвагами на ярмарку, веселими піснями, танцями,  іграми, конкурсами, гаданням циган, театралізованими сценками та різними заклинаннями намагались розбудити весну від сну і прогнати геть зиму.
Головною героїнею свята була, звичайно, Маланка, представлена в опудалі та наряджена в жіночий одяг, яка є символом злої і холодної зими.
На завершення всіх присутніх пригостили традиційним блюдом – смачними млинцями, які є неодмінним атрибутом Масляної та символізують собою ясне сонечко, таке ж рум’яне і жарке.
Фотоальбом семінару можете переглянути за цим посиланням.
Категорія: Новини методоб'єднання педагогів-організаторів | Переглядів: 664 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о