Головна » 2018 » Травень » 25 » Районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» «Джура» - 2018
15:27
Районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» «Джура» - 2018
Джура – так називали в Україні у 16-18 століттях зброєносця, учня у козацької старшини. Разом з козаками джури ходили в походи, брали участь у боях. Козацькі патріотичні традиції виховання і лежать в основі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» «Джура» перший етап якої цьогоріч було проведено у формі дводенного таборування. Свій козацький дух, силу, мужність, витривалість та кмітливість перевіряли рої з 10 закладів загальної середньої освіти району. 
 На початку заходу учасники гри традиційно вишикувались для звітів ройових представлень. Урочисто було внесено символ нашої держави та виконано Гімн  України.
 Програма першого дня включала конкурс-представлення «Ватра» та військового впоряду – стройової підготовки, інтелектуальну вікторину «Відун», де учасники демонстували знання з історії козацтва та Збройних Сил України, юнаки «варили борщ», а юнки – «заплітали віночки». Юні патріоти також мірялися силами у конкурсі віджимання лежачи та демонстрували свої вміння надати першу медичну допомогу під час змагань «Рятівник».
  Другого дня на території урочища «Теплиця» рої встановлювали на швидкість намети та розпалювали багаття, орієнтувалися на місцевості. Хто майстерніше володіє велосипедом – визначали у конкурсі «Спритний джура». Найбільш запекла боротьба за перемогу точилась на спортивних силових змаганнях, а саме перетягування линви та штовхання ядра. У боротьбу вступили найсильніші представники роїв, як хлопці, так і дівчата. Юні джури гідно захищали свій рій  й показали достатньо високий рівень знань та навичок козацького гарту.
 На заключній частині гри були вручені грамоти управляння освіти роям, які вибороли першість у окремих конкурсних змаганнях, відзначені окремі учасники за особисті досягнення. А рою «Козаки» Хижанського НВК випала честь представляти район на обласному етапі гри.
  Того теплого травневого всі учасники гри посмакували смачним бограчем від організаторів.
 Тож дякуємо юним джурам, їх виховникам, організаторам, суддям, всім, хто долучився до такого масштабного дійства як гра «Джура». Сподіваємось на подальшу співпрацю і зустріч наступного року.
Фотоальбом можна переглянути за наступним >>>посиланням
Категорія: Національно - патріотичне виховання | Переглядів: 290 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о