Головна » 2019 » Лютий » 22 » Керівники гуртків позмагались у знанні української мови
09:46
Керівники гуртків позмагались у знанні української мови
У круговерті сучасного неспокійного життя, інформаційних бумів та економічних стресів слово, за висловом Дмитра Білоуса, рідне „диво калинове”, продовжує нас дивувати красою і глибиною, воно лікує кожного, хто торкнеться його всією душею.
  21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, керівники гуртків Виноградівського районного центру позашкільної роботи з дітьми зібрались на чергове методичне об’єднання, щоб пограти в мовознавчу гру „Подорож океаном рідної мови”. Між собою змагались дві команди присутніх, їх очікувало 10 завдань, під час проходження яких знадобилися не лише знання з мови, літератури, українознавства, а й вміння злагоджено діяти в команді, швидкість, наполегливість і кмітливість.
  Позашкільники розгадували кросворди та мовні загадки-жарти. Конкурс „Пісня – душа народу” допоміг виявити знавців української народної пісні, а конкурс „Хто це” - на знання славних українців, які зображені на грошових купюрах.
  Знавці української мови випробували свої сили у конкурсах „Редактор”, „Ну що б, здавалося слова…”, „Словникова скринька”, „У світі загадок”, „Буква до букви - і виникло слово”, „Сторінка рідного фольклору”, „Криниця мудрості”, „Ми не скажемо, а покажемо”. 
  У залі панувала дружня атмосфера. У цей день не було переможців чи переможених, це було свято кмітливості, дотепності, гумору та дружби.  Наостанок хочеться усім нам побажати постійно полоти „сад з бур’янами”, викорінюючи усі слова-паразити, щоб наша мова була чистою, мов сльоза.
Перегляд фото 




 
Категорія: Національно - патріотичне виховання | Переглядів: 311 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о