Головна » 2018 » Жовтень » 12 » Пізнавально-розважальна екскурсія у рамках святкування 100-річчя позашкільного руху
16:42
Пізнавально-розважальна екскурсія у рамках святкування 100-річчя позашкільного руху
Мій рідний край – це мова, пісні, книжки, а ще звичаї і традиції народу. Щоб краще це зрозуміти – треба зазирнути у історичне минуле нашого краю. Саме таким віконцем в давнину для вихованців гуртка „Пізнайко” учнів 2 –А  классу Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. №8 стало відвідування 11 жовтня Затисянського краєзнавчого музею с.Тисобикень та картинної галереї с. Пийтерфолво. Пізнавально-розважальну екскурсію у рамках святкування 100-річчя позашкільного руху в Україні, провели керівник гуртка Виноградівського районного центру позашкільної роботи з дітьми Віра Столець та вчитель Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталія Мухортих. 
  Діти ознайомились з музейними експозиціями, на сьогоднішній день це колекція з 170 картин (акварель, графіка та інші техніки) сучасних закарпатських художників, яка постійно поповнюється за рахунок регулярних пленерів для художників зі всієї України. Побувавши в музейному комплексі, який складається з двох музеїв - музею просто неба та історичного, відкритого у 1970 р. гуртківці мали змогу максимально наблизитись до експонату, а до деяких, навіть, і доторкнутись. Від цього у дітей виникало відчуття старовинного духу, захоплення, піднімався настрій, хотілося дізнаватись ще і ще… 
  Красу та неповторність нашого краю діти відчули тоді, коли у розглядали експонати, які розповідають історію краю від "графських" часів до сьогодення адже музей під відкритим небом складається з 3-х будівель: хати бідняка 1918 р., школи та житлового будинку вчителя 1920 р. та хати заможного селянина (середняка) 1882 р. Побувавши у цьому храмі історії, культури та природи школярі залишили тут частинку своїх сердець. Нехай теплота їх і надалі допомагає музейним працівникам шукати, зберігати та представляти для широкого загалу унікальні експонати різних епох.
  Незабутніми для дітей залишись звичайно враження від захоплюючих краєвидів із висоти оглядового колеса, злетів американських гірок та інших механічних розваг. Щира подяка організаторам за чудову екскурсію та гарно проведений час.
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 303 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о