Головна » 2019 » Березень » 26 » Майстер-класи з писанкарства
11:03
Майстер-класи з писанкарства


Писанка – найбільш витончений витвір народу, який чарує дивовижною, незвичайною красою. Це один з найчарівніших елементів обрядової традиції Великодня. З нагоди підготовки до цього великого свята наш центр позашкільної роботи з дітьми перевтілюється: ми збираємося на майстер-класи і починаємо чаклувати.  Усі керівники гуртків приєднуються до цього сакрального дійства, під час якого у кожного є можливість створити свою власну писанку! Протягом майстер-класу відповідальний керівник гуртків розказує про символічний зміст та історію виникнення писанки відповідно до техніки її виготовлення. Писанкарство цікаве не лише тим, що має довгу та цікаву історію, до всього – це ще дуже захоплюючий багатоетапний процес. Цей процес цікавий і дорослим, і дітям, а готова писанка стане чудовим подарунком близькій людині або ж найкрасивішою прикрасою святкового столу. Такі майстер-класи дають змогу випробувати себе в різних техніках писанкарства і обрати ту, яка найбільше до душі.
   Техніку малювання презентувала керівник гуртків Любов Логойда. «Мальованки» – розписані пензлем акварельними та гуашевими (до гуаші треба додати клей ПВА) фарбами і покриті лаком. Готові писанки-мальованки чарують око розмаїттям орнаментальних мотивів і буянням насичених фарб. Техніку дряпання показувала керівник гуртків Діана Галас. Особливість цієї техніки полягає у тому, що попередньо пофарбоване у темний колір яйце вкривають чіткими й тонкими лініями, легенько зшкрябуючи пофарбований шар шкаралупи яйця. 
      Перевагу нетрадиційній техніці виготовлення писанок надала керівник гуртків Лучія Мікулінцева. Техніка бісерного рукоділля, «бісерна» писанка, зацікавлює своєю святковістю. На дерев’яну основу наносять спеціальний розчин-клей, а потім викладають орнамент бісером. 
     І уже зовсім осучаснені писанки навчала робити керівник гуртків Оксана Марушка. ЇЇ писанки, створені за допомогою техніки квілінг, вражали своєю простотою і разом з тим витонченістю. 
     Створення писанок - це можливість долучитись до збереження українських звичаїв та традицій, а головне – навчити цьому дітей. Усі оригінальні писанки, створені нашими керівниками гуртків та вихованцями, були оформлені у композиції та представлені на виставці районного фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко!»
Фото заходу можна переглянути за посиланням

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 322 | Додав: 123slaveslave | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о