Головна » 2015 » Травень » 7 » Майстер-клас виготовлення маку
14:10
Майстер-клас виготовлення маку

Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Цього року Україна вперше разом з Європою та світом розпочне вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1345 років 8 травня, яке офіційно оголошено Днем пам’яті та примирення. 9 травня відзначається державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Для України саме День пам’яті і примирення є найкращою формою вшанування всіх борців із тоталітаризмом і жертв тієї страхітливої війни. Змінюється символіка свята – тепер це червоний мак, який нагадує слід від кулі, від якого розходиться кров.
  Напередодні свята 6 травня у Центрі позашкільної роботи з дітьми завідувачем відділу організаціно-масової роботи Ольгою Васіліною було проведено майстер-клас з виготовлення квітки маку. Червона атласна стрічка, чорні нитки та клеєвий пістолет стали у нагоді всім керівникам гуртків для створення символу Дня пам’яті – маку.
 Перед початком безпосереднього виготовлення маку завідувач методичного відділу Валентина Немеш ознайомила всіх присутніх із цьогорічними змінами у святкуванні Дня перемоги та започаткування ще одного державного свята – Дня пам’яті та примирення. Після перегляду відеофільму, всі керівники приступили до роботи. Крок за кроком кожен мав змогу навчитися власноруч виготовляти символіку свята, для того щоб навчити і своїх вихованців виготовляти мак, для того щоб 8 та 9 травня, прикріпивши цей символ зліва на грудях, підтримати українців у відзначенні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги. Адже людська пам'ять – це частина духовності народу, а пам'ять про війну – це шана минулому і прояв людяності нації.




 

 
 
 
Категорія: Національно - патріотичне виховання | Переглядів: 873 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 3.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о