Головна » 2014 » Грудень » 22 » Краща в Закарпатті Волонтерка живе у Виноградові
12:17
Краща в Закарпатті Волонтерка живе у Виноградові
 
Днями в Ужгороді підведено підсумки волонтерської роботи серед районних вете­ранських організацій Закарпаття. До конкурсу долучалися і юні волонтери зі шкіл, які надають всебічну допомогу і підтримку ветеранам війни, військової служби, учасникам бойових дій, інвалідам, особливо немічним, одиноким, лежачим хворим для полегшення їх важкої старості.
    У Виноградівський районний центр поза­шкільної роботи з дітьми було представлено 36 робіт переможців-волонтерів, програму їх дій і характеристики на них. При підведенні підсумків враховувались певні критерії: три­валість волонтерської роботи, якість обслу­говування, відгуки немічних, різноманітність надання послуг тощо.
   Приємно відзначити, що переможцем об­ласного конкурсу юних волонтерів, як і торік, стала мешканка Виноградова - на цей раз уче­ниця 11 класу міської ЗОШ №4 Діана Гурова.
      Хто ж вона така, ця юна переможниця області? Дівчина мас широкий кругозір, любить і читати, співати (вчиться у музичній школі  імені Б. Бартока). добре навчається, надає перевагу предметам гуманітарного циклу. Вона вільно переключається з одного виду і діяльності на інший, вміє зосереджуватись на  суттєвих фактах і правильно їх розподіляти. З вересня 2012 року очолює волонтерську організацію «Маяк» при Виноградівській ЗОШ №4. Як голова зарекомендувала себе організованою, врівноваженою ученицею, користується авторитетом серед членів органі­зації і в учнівському колективі. Чуйна, добра, працелюбна, товариська, має добрі організа­торські здібності, відвідує вокальний гурток, грає на акордеоні. Не так давно Діана брала участь у акції підтримки української армії: па благочинному концерті, де вона співала, було зібрано 3202 гривні і відправлено їх для по­треб вояків у зону АТО. Разом з ровесниками писала солдатам листи-підтримки. А перед цим їх шкільний музичний ансамбль ви­ступав перед пристарілими у геріатричному будинку. Влітку ж дівчина залюбки працювала на конефермі, прибирала в стайнях, мила і чистила гнідих. До того ж вона катала на ко­нях хвору дівчинку, в оздоровчий процес якої входили різноманітні вправи верхи на коні. Запам'яталася і її участь у акції за підтримку миру у всьому світі: в центрі міста старшо­класники підходили до перехожих, просили їх написати свої побажання на крильцях паперових голубів, яких потім на жовтих і голубих кульках запустили у небо.
    За вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху та зайняте перше місце в обласному конкурсі Діана Гурова нагороджена грамотою обласної організації ветеранів Укра­їни, їй вручено 300 гривень премії.
 
Категорія: Новини методоб'єднання педагогів-організаторів | Переглядів: 527 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 2.5/4
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о