Головна » 2016 » Лютий » 24 » Інтелектуальна гра "Кращий знавець української мови"
09:51
Інтелектуальна гра "Кращий знавець української мови"
Однією із найчисленніших мов словянського походження є українська мова, мова України, українського народу, наша рідна мова, одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
     21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Саме цій події у Виноградівському районному центрі позашкільної роботи з дітьми було присвячено захоплюючу інтелектуальну гру "Кращий знавець української мови". За звання знавця змагались керівники гуртків позашкільного закладу.
    У конкурсі-розминці "Мовне асорті" учасники показали високий рівень знань багатства рідної мови та швидкість свого мислення. Вдало підібрані завдання, цікаві конкурси захопили їх у вир українського фольклору. Конкурс "Закінчи прислів’я" відобразив знання керівниками гуртків перлин усної народної творчості про слово. 
   Учасники інтелектуальної гри відгадували загадки на логіку та загадки-жарти, дописували вірші, розказували про свої мрії у віршованій формі, добирали риму, редагували деформовані тексти.
  Індивідуальне змагання на кращого знавця мови  включало у собі знання скоромовок "Скоромовка язика не ламає, а вимови навчає", крилатих слів, гри "Наголос", конкурсу "Ланцюжок", "Міркуй добре", "Пропущені літери" та бліц – конкурсу. 
    Найцікавішим виявився конкурс "Показуха", на якому учасники показали здібності оволодіння невербальними засобами мовлення, намагаючись показати за допомогою жестів і міміки зміст фразеологізмів.
   Такі конкурси як "Скажи без затримки", "Мовне асорті", "Загадки-шаради" ще раз довели, що українська мова - це не суха наука, а захоплююча навчальна гра.
   В нелегкій  інтелектуальній боротьбі перемогу здобула керівник гуртків Мілютіна Олеся Володимирівна, яка більше за всіх дала правильних відповідей і таким чином виборола звання кращого знавця рідної мови та була нагороджена медаллю "Лицар української мови"
Фотоальбом можна переглянути за наступним посиланням




 
Категорія: Національно - патріотичне виховання | Переглядів: 711 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о