Головна » 2014 » Грудень » 23 » Фестиваль педагогічної майстерності "Маю талант"
15:15
Фестиваль педагогічної майстерності "Маю талант"
 Щорічно у Виноградівському районному центрі позашкільної роботи з дітьми проводиться конкурс педагогічної майстерності «Маю талант». Під час якого позашкільники мають змогу проявити творчість, компетентність, винахідливість, креативність, ґрунтовні теоретичні знання, педагогічний талант, майстерність та вміння працювати з учнівським та педагогічним колективом.
    Фестиваль-конкурс педагогічної творчості – один із шляхів до вершин професійної майстерності. Для керівників гуртків – це насамперед випробовування, можливість показати себе,  стимул до того, щоб рости.
Під час представлення своєї команди керівники гуртків виявили багатогранну фантазію, талант, зокрема до складання віршів, імпровізації, що поставили журі перед нелегким вибором: хто ж кращий?
  Конкурс педагогічної майстерності складався із 10 завдань, кожне з яких оцінювалось за 5-ти бальною шкалою. В оцінюванні  мало значення все: постановка голосу, щирість, веселість, бадьорість повинні поєднуватись з серйозністю, достоїнством й естетичною виразністю конкурсантів.
   У конкурсі «Асоціація» конкурсанти продемонстрували своє вміння працювати у команді спритно,  оперативно, швидко розшифровувати назву команди, дібравши до кожної літери епітет, що найвлучніше характеризував кожну команду.
   Виконуючи розминку керівники гуртків згадали метод незакінченого речення, яке влучно та з гумором продовжували.
  Творчість – невід’ємна риса будь-якого учасника конкурсу. Саме конкурс-бриз, короткий літературний конкурс «Три хвилини у майбутньому» приголомшив усіх шедеврами, які створила кожна команда, уявляючи себе на 3 хвилини в майбутньому сучасному позашкільному закладі.
     Цей конкурс вимагав від педагогів вміння віднайти новий виховний прийом, кращий, не трафаретний,  найбільш ефективний варіант та показати особистість сучасного майбутнього позашкільника.
 У конкурсі «Реклама» оцінювалась педагогічна спрямованість, вміння прорекламувати наш заклад відповідно до вимог сучасного суспільства так, щоб кожній дитині захотілось тут навчатись, а кожному вчителю – тут працювати.
  Широту інтелекту, професіоналізм, високу ерудицію, методичну винахідливість, глибоке розуміння свого педагогічного кредо яскраво продемонстрували учасники  у конкурсі «Екзамен», який проводився по типу брейн-рингу. В цьому конкурсі  керівнику гуртку довелося проявити ініціативу, спритність, відшукати правильний влучний варіант відповіді й вдало пов’язати слова з педагогічною спрямованістю. Вміння співпрацювати в парах, поважати один одного, дотепні і творчі відповіді впливати на настрій учасників.
   Конкурсанти  показали свою майстерність не тільки в педагогіці та загальних дисциплінах, але й в роботах декоративно-прикладної творчості  та зображувальній діяльності малюючи ілюстрації до народних казок та демонструючи їх команді-супернику. Ерудицію, вміння розв’язувати кросворди та ребуси продемонстрували у конкурсі «Клубок».
   Творчий підхід та авторська майстерність керівників гуртків спонукали до створення надзвичайно затишної атмосфери, піднесеного настрою, позитивних емоцій і незабутніх вражень про почуте і побачене.
Це дало можливість обом командам бути  однаково креативними та отримати максимальну кількість балів.
         Всі присутні отримали море задоволення і позитивних емоцій. Конкурс показав, що позашкільники  Виноградівського районного центру позашкільної роботи з дітьми сміливі, креативні, грамотні, мудрі,  люблять дітей і вміють з ними працювати.















 
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 720 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 2.2/4
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о