Головна » 2017 » Січень » 23 » День Соборності України
09:38
День Соборності України
День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.
Саме цій знаменній події був присвячений виховний захід «Україна соборна – наша гордість і слава» у Виноградівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2.

Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Прологом до вечора стали слова великого українського класика Олеся Гончара: «Бережіть собори душ наших!». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію.
Акцентувалась увага на історичних фактах, для того, щоб учні зрозуміли важливість збеження єдності українських земель. Тож у цей день діти створили бажаний образ квітучої України.
Кордони держави прикрасили маленькими квіточками символічних кольорів. Ці квіти, одна за одною, учні прикріплювали кожен по черзі, поки не утворився міцний ланцюг.

   На святі демонструвалась історико-літературна книжкова виставка «Задзвонили срібні дзвони в Україні», література якої висвітлювала цю історичну подію України.
   На заході були присутні гості з міської дитячої бібліотеки, які розповідали про важливість події, яку ми святкуємо 22 січня, а також представили нашій увазі декламування патріотичних віршів на тему соборності.

   На завершення усі учасники заходу утворили живий ланцюг єдності та заспівали державний гімн, власним прикладом доводячи, що українці — разом.
Категорія: Національно - патріотичне виховання | Переглядів: 364 | Додав: marina | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о