Головна » 2016 » Квітень » 27 » "Це було, було, було...30 років потому"
07:43
"Це було, було, було...30 років потому"
Чорнобильська трагедія - це повість, що зіткана із правди, скорботи, мужності людей, зібраних у Зоні неприборканої стихії. В одну мить біда розчинилася у духмяному повітрі, в біло-рожевому цвітінні яблунь та абрикосів, у воді сільських криниць, у молоці корів, у всій красі зелені... та хіба тільки в ній? Вона розчинилася в людях. Вона — ця трагедія — увійде в історію, у всі хроніки людства, як незагойна рана на тілі України. Надто дорого заплатили і ще заплатимо за Чорнобиль. За кілька днів людство зробило крок з епохи доатомної в епоху незвідану.
   Саме цій темі було присвячено засідання методичного об’єднання керівників гуртків Виноградівського районного центру позашкільної роботи з дітьми на якому було розкрито актуальну інформацію, спогади, медіа, офіційні новини та інші матеріали. 
    Керівники гуртків підготували виступи про події того страшного дня: "Дорога в нікуди… Точніше, вона в Чорнобиль, але вона не має вороття. Чорнобиль… Раніше це слово асоціювалося зі спокоєм та красою, а тепер – зі смертю, скаліченими долями, з табличками біля криниці: "Пити воду заборонено!", "Радіація"…".  
З біллю і сумом у голосі прозвучали вірші Ліни Костенко "Стоять озера в пригорщах долин", "Страшний калейдоскоп" у виконанні  Мікулінцевої Лучії та Мілютіної Олесі. Керівник вокального гуртка Ісак Марія виконала композицію "На Чорнобиль журавлі летіли", а Шпак Любов підготувала ілюстрації на тему "Прип’ять сьогодні та вчора". 
    Влучним доповненням до їх виступів стала демонстрація документального відеофільму "Ми будемо жити в іншій Україні". 







Категорія: Національно - патріотичне виховання | Переглядів: 363 | Додав: cprvinograd | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайта
Категории
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Останні оновлення методоб'єднання п/о